Even dacht ik dat nu Ajax niet meer in de Champions League speelt we ook geen last meer zouden hebben van voetbalsupporters. Dat is een misrekening want ook in de onderklasse die Europa League heet, zitten clubs waar we weer een hoop lol aan kunnen beleven.

Ik zal eerlijk zijn: de eerste keren vond ik het best spannend, maar nu begin ik toch wel genoeg te krijgen van al die supporters die hier op de Wallen ronddarren voor zo’n wedstrijd. Het betekent namelijk een hoop gedoe. Bijvoorbeeld dat je niet via je gebruikelijke route naar de grootgrutter kunt lopen omdat er stegen zijn afgezet door de mobiele eenheid. Verplicht omlopen dus en daar houd ik niet van. Ik hou al evenmin van vechtende mensen en lui die hun vernielzucht botvieren op van alles en nog wat of die met terrasstoelen gaan smijten. Daarvoor zijn stoelen niet bedoeld.